| 09 364 58 58

Wees voorbereid met een branddetectiesysteem op maat!

Brandveiligheid

Een brandmeldinstallatie heeft als doel een beginnende brand in een vroeg stadium te detecteren en alarm te slaan. Om mensenlevens te redden en materiële schade te beperken, is het van belang dat een brand snel ontdekt wordt. Zo kan de brand snel bestreden worden en worden risico’s tot een minimum herleid.

Detectie

Het is belangrijk dat een brand zo snel mogelijk gedetecteerd en gemeld wordt. Daarom reageren branddetectoren op de fysische eigenschappen van een brand en slaan ze onmiddellijk alarm.

Als verdeler van UTC Fire & Security kunnen wij een uitgebreid gamma van detectiesystemen aanbieden.

Conventionele branddetectiesystemen

Deze systemen maken gebruik van detectie zones, wat betekent dat bij het uitbreken van brand een volledige zone alarm aanduidt. Een conventioneel systeem kan geplaatst worden in een klein tot middelgroot gebouw. Onze systemen zijn telkens voorzien van een noodbatterij die een spanningsonderbreking moeten opvangen en signaleren. Alsook een bedieningssleutel om ongewenste toegang tot het systeem te blokkeren.

Analoge branddetectiesystemen

Onze analoge systemen zijn volledig microprocessor gestuurd en worden vooral toegepast in middelgrote tot grote gebouwen. Bij deze systemen wordt er gebruik gemaakt van geadresseerde detectielussen die tot 99 sensoren en/of modules kunnen bevatten.

Optische branddetectoren

De optische branddetectoren of rookdetectoren zijn een ideaal hulpmiddel om snel een beginnende brand te signaleren.

Thermische branddetectoren

Deze detectoren reageren wanneer de temperatuur stijgt boven een vooraf ingestelde waarde in de ruimte.

Gasdetectoren

CO detectoren

Brandmelddrukknoppen

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze branddetectoren.